5 дни, 3 нощувки - екскурзия до Истанбул

Море 2023

Най добри-оферти

mobile_toggle Търсене
Обратно
5 дни, 3 нощувки - екскурзия до Истанбул

Рейтинг:

0 / 5 Клиенти 0 5
5 дни, 3 нощувки - екскурзия до Истанбул

5 дни, 3 нощувки - екскурзия до Истанбул

изгодно
Офертата изтича след:
265,00 лв.
Цена:265,00 лв.
Към Офертата

 ПРОГРАМА:
1-ви ден: 20:30 ч. Отпътуване от София, Автогара Сердика, по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.

2 - ри ден: Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.

Свободно време или допълнителни екскурзии:
 
14:00 ч. Посещение на съвременния център на Истанбул, Таксим (срещу допълнително заплащане) - посещение на българската желязна църква “Свети Стефан”, свободно време за разходка из кокетните улички с разноцветни сгради на квартал Балат, където ще може да се опита невероятното турско кафе приготвено на пясък. Обиколката продължава към площад Таксим и пешеходният булевард Истиклял, с възможност да се посети катедралата Сан Антонио и свободно време за разходка.
 
19:30 ч. Програма "Нощен Босфор" (срещу допълнително заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.
 
Нощувка в хотела.

3 - ти ден: Закуска.

Свободно време или допълнителни екскурзии:
 
09:00 ч. Посещение на Принцовите острови (включено в цената)
 
17:00 ч. Посещение на МОЛ Watergarden и МОЛ EMMAR (срещу допълнително заплащане) - МОЛ Watergarden е мястото, където може да се наблюдава светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за "най-големия" басейн в Европа. След посещението на Мол Watergarden продължаваме към най-новия Мол Емаар в Истанбул. В Мол Емаар можете да посетите новия аквариум с подводна зоологическа градина /входната такса не е включена в цената и се заплаща на място/. Ще имате възможност да видите 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводния стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, царството на крокодилите, острова на пингвините. Горската секция включва - змии, паяци, игуани, хамелеони, диви пирани, гигантски водни плъхове и много други интригуващи животни.Връщане в хотела. Нощувка в хотела.

 4 - ти ден: Истанбул Закуска.

08:30 ч. Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане) - вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили „Ялъ“.
 
09.30 ч. Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (срещу допълнително заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора /входната такса не е включена в цената и се заплаща място/. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.
 
19:30 ч. Посещение на атрактивен ресторант Гар Вариете Мюзик (срещу допълнително заплащане) - ресторант с атрактивна програма и вечеря, консумация на алхохолни и безалкохолни местни напитки и програма. Нощувка в хотела.
 5 - ти ден:  Закуска. Освобождаване на хотела.
 
09:00 ч. Посещение на Одрин.
Отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на прочутата джамия Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции. Възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.
 
Отпътуване за България по маршрут Одрин – Пловдив – Пазарджик - София. Пристигане в София вечерта.

 

* * *

Необходими документи:

ВАЖНО!!!

От 02.03.2022 г. при влизане в Турция НЕ се изискват никакви документи, свързани с ковид, като PCR, сертификат за ваксинация или преболедуване.

От 27.07.2022 г. е възможно влизането в Турция с Българска лична карта с валидност не по-малка от 6 месеца след влизане в страната.

 

- международен паспорт с валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция;
- за лицата под 18 години, пътуващи сами, непридружени от родителите си или с единия от родителите – освен международен паспорт се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина.
Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

* * *

ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

 

Виж още

Други изгодни оферти