Един ден в столицата на Македония, Скопие, каньона Матка и река Треска

Море 2023

Най добри-оферти

mobile_toggle Търсене
Обратно
Един ден в столицата на Македония, Скопие, каньона Матка и река Треска

Рейтинг:

0 / 5 Клиенти 0 5
Един ден в столицата на Македония, Скопие, каньона Матка и река Треска

Един ден в столицата на Македония, Скопие, каньона Матка и река Треска

изгодно
Офертата изтича след:
49,00 лв.
Цена:49,00 лв.
Към Офертата

Програма: Отпътуване от София , от  ЦЖПГ пред Билата в 06:00ч. Възможност за качване от Перник, Дупница и Кюстендил. Преминаване  на  граничните  пунктове.  Посещение на каньона на река Треска и язовир Матка - едно от най-впечатляващите места в Македония, заобиколено от стръмни и  отвесни  скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири. Там е  разположен  и манастира  "Свети  Андрей", чиито  запазени  фрески  над  западния  вход  на  църквата  разказват  за  историята  на  построяването  му  през 1389 г.  от Андрей - вторият син  на  крал  Вълкашин. Възможност  за  обяд  и  чашка  ароматно  кафе. Продължаваме  за  Скопие. Пешеходна  разходка в града: Каменният  мост - символ на града,  старият  квартал  Вароша,  Скопската чаршия, крепостта  Скопско  кале,  църквата "Св. Спас" със  саркофага  на  Гоце  Делчев, "Свети Климент" -  най - големият православен храм в Скопие,  новият  площад  Македония с паметниците на Александър и Филип  Македонски, Юстиниан, цар  Самуил, Св. Св. Кирил и Методий,  Гоце  Делчев, Св. Климент  Охридски,  Порта  Македония  и др. Свободно  време  за  обяд  и  разходка. Отпътуване  за  България. Пристигане  в  София  вечерта. 

Важно!!!

 

 • Допълнителните мероприятия се  заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
 • За провеждането на допълнителните  екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
 • При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време  и място за започване на тура сумата не се възстановява .

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 40 туриста.

Крайния срок за уведомяване в случай ,че минималният брой туристи за осъществяване на организирано пътуване не е набран ,е както следва:

 

 • 10 дни преди започването на изпълнението на тур. Пакет включително  - в случай на пътувания с продължителност , по-голяма от 6 дни
 • 6 дни започване на изпълнението на тур.пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започване на изпълнението на тур.пакет включително – в случай на пътувания с продължителност ,по -малка  от 2 дни

 

Начин на плащане : депозит – 30%от пакетната цена; доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Срок за анулации и неустойки :

 

 • За резервации направени по тарифни РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95% от внесения депозит .
 • За автобусни програми  по редовни цени:
 • От деня ,следващ деня  на записване до 40 – тия ден преди датата на заминаване 15% от общата стойност на туристическия  пакет.
 • От 29 – тия до 10 – ти ден  преди датата  на заминаване  - 30 % от общата стойност на туристическия пакет;
 • От 9 – тия ден до 1 – вия ден  преди датата на заминаване  - 100% от общата стойност на туристическия пакет;

 

За самолетните програми по редови цени:

 

 • От деня, следващ ден на записването до 61 – тия ден  преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв.на турист, освен  случаите  когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.
 • От 60 до 21 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;
 • От 20 до 10 дни преди датата на заминаване – 80% от общата стойност на туристическия пакет;
 • От 9 до 1 -вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;
 • За празнични оферти/ Великден, Майски празници,Коледа, Нова Година и др./ по редовни цени:
 • От  деня , следващ деня на записването до 61 -тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача. 
 • От 60 до 21 дни преди датата на заминаване  - 30 % от общата стойност на тур.пакет;
 • От 20 до 10 дни преди датата на заминаване  - 50 % от общата стойност на тур. Пакет;
 • От 9 до 1 -вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на тур. Пакет

 

*За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение , когато има издаден самолетен билет ( тогава важат условията на превозвача ) се удържа такса в размер на 30лв. 

 

Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт или ЛНК с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване, за български граждани. За деца до 18г.: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия ( или непътуващите ) родители – оригинал и копие, копие от акта за раждане , копие от страницата със снимка на паспорта . 

 

Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност.Няма паспортни , визови или медицински и здравни изисквания свързани с пътуването.

Забележка:

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“, покриваща загубите в случай , че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за орг. пътуване. Цената е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума , в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.

Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информация , поместена в сайтовете на посочените туристически обекти . Възможно е да настъпят промени. 

Туроператора си запазва правото на промени в последователността на програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи , недопуснати от съответните гранични власти.

 

 

*****

Рикотур ООД притежава Удостоверение за регистрация за туроператор и туристически агент № Т-РД-15-119/09.07.2019 и задължителна застраховка по чл.42 от Закона за Туризма N 0703205201900001 при ЗАД ОЗК - Застраховане АД.

* * *

ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 

Виж още

Други изгодни оферти