Уикенд в Чанаккале, Троя и Атос! 2 нощувки, закуски, транспорт

Море 2023

Най добри-оферти

mobile_toggle Търсене
Обратно
Уикенд в Чанаккале, Троя и Атос! 2 нощувки, закуски, транспорт

Рейтинг:

0 / 5 Клиенти 0 5
Уикенд в Чанаккале, Троя и Атос! 2 нощувки, закуски, транспорт

Уикенд в Чанаккале, Троя и Атос! 2 нощувки, закуски, транспорт

изгодно
Офертата изтича след:
180,90 лв.
Цена:180,90 лв.
Към Офертата

Програма:

Първи ден: Отпътуване от пл. Ал. Невски, София, в 20.00 ч по маршрут: Пловдив – Хасково – Свиленград – Чанаккале.

Втори денПристигане в Чанаккале
При възможност, настаняване. Свободно време за почивка. След обяд туристическа обиколка на забележителностите на града: Крепостта Чименлик, построена през 1462 г. от султан Мехмед II, в която днес се помещава военноморският музей на града; старата чаршия, крайбрежната улица, паметника на Ататюрк, репликата на Троянския кон подарена на града от актьора Брат Пит през 2004 г., подарена на жителите на града. Възможност за вечеря. Нощувка.

Трети денЗакуска. Целодневна екскурзия до Троя и Асос. По време на екскурзията се посещават разкопките на древна Троя – арената на възпятата от Омир Троянска война (крепостните стени, портите на древния град, амфитеатъра, храмът на Атина). Продължаваме на юг към района на планината Ида, където на брега на Егейско море се намира селцето Бехрамкале – наследник на античния град Асос. Посещение на храма на Атина, руините на първата школата по философия в света, основана от Аристотел, театъра. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за Чанаккале следобед. Връщане в хотела късния следобед. Свободно време. Възможност за вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Закуска. Свободно време, освобождаване на стаите в 12.00ч. Посещение на град Одрин. Пристигане късно вечерта.

Необходими документи: задграничен паспорт с валидност поне 3 месеца от датата на отпътуване и лична карта – копие от 2 и 3 страница на паспорта + лице и гръб на личната карта.
Плащане: Депозит в размер на 30 % при резервацията и доплащане 10 дни преди отпътуването.
Забележки:
• Доплащане за медицинска застраховка
• Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.
• За български граждани не се изисква виза за Турция. Пътува се със задграничен паспорт или лична карта , валиден поне 3 месеца от датата на отпътуване.

****

Забележки:

 

* * *
ВАЖНО! 
Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Виж още

Други изгодни оферти